lauantai 3. syyskuuta 2011

38' Kenttäilyä

Aaah... se tunne kun tuut tallille ja tarhassa odottaa hiekkainen, mutainen ja märkä poni <3 No ei muuta kun harjaamaan ponia puhtaaksi sitten vaan... No sain sen sitten vihdoin jotenkuten sellaiseen kuntoon että kehtas valjaat heittää selkään, mutta ei se nyt mikään mieltä ylentävä näkönen ollut vieläkään, mutta en nyt jalsanut sitä puolta päivää puhtaaksi hinkata.
Pihalla auringon paisteessa paljastui karu totuus: Poni ja valjaat oli aivan paskaiset ja täynnä irtokarvoja, eikä kärryjen laita ollut paljon parempi. Mutta koska aikaa ei ollut hirveän paljon ennen mun ratsastustuntia vuokriksella, niin en ruvennut niitä sen tarkemmin putsailemaan, vaan suuntasin kentälle.
Ehdin olla siellä sen 10min niin alkoi sataa kaatamalla vettä, joten ei muuta kun poni ylätallin valjastuskatokseen ja sadetta pitämään. Mutta eiköhän smantien tule ylätallin porukat maastosta, ja ponia pitäis siinä sitten alkaa peruuttelemaan tieltä pois. Poni oli kuitenkin päättänyt juntata ittensä hyvinkin tiukkaan kiinni lattiaan, eikä suostunut liikkumaan taakseppäin ollenkaan vaikka kuinka käskin ja raipalla naputin.jotenkin sain sitten siinä säädettyä ponin ympäri: tuloksena vain kaksi törmäystä erinäisiin esineisiin tallissa. Ja eiköhän pihalla poni vielä päättänyt pistää mutkan suoraksi ja kärryt tekivät sitten lähempää tuttavuutta postilaatikon kanssa, äänekkäin seurauksin,(onneksi laatikko säilyi ehjänä) ja poni säntäsi sitten muutaman loikan eteenpäin.
Kentällä kun aloin ajaa sitä kunnolla, huomasin että sehän on vieläkin vasemmalle jäykkä kuin rautakanki, tai no jos totta puhutaan niin huomasin sen jo verkassa. Mutta ajoin sitä aika paljon vasempaan kierrokseen, ihan perustyöskentelyä, voltteja, siirtymisiä ja taivuttelua. Loppua kohti poni jo vähän vertyikin, vaikka pyrkikin kulkemaan ulospäin asettuneena, eikä suorassa. Otin vielä lopuksi pari laukan nostoa, ja ne nyt oli vähän mitä oli, en sitten viittiny ruveta ponilta sen enempiä vaatimaan, kun ei aikaa ollut enää kovin paljon, joten menin loppuverkat ja vein ponin sisään.
Ja yllätys yllätys, tänäänkään ei tulut kameraa napattua mukaan, joten saatte tuoreita kuvia odotella ainakin huomiseen ;)
Heinäntuoksuinen pusu kaikille lukijoille :3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti