torstai 21. heinäkuuta 2011

17' Ohjasajoa.

Tänään menin tallille joskus puol ysiltä, ja jo sillon oli semmoset 22 astetta lämmintä. Kävin eka ratsimassa vuokriksen ja sen jälkee menin hakemaan ponia laitsalta. Ohimennen satuin siinä vilkasemaan sitten lämpömittaria ja se näytti 28astetta. En sitten viittinyt ponilta hirveemmin mitään vaatia, kun oli niin läkähdyttävän kuuma, ja olin ittekkin ihan hiestä märkä ratsastuksen jäljiltä, joten harjasin ponin nopeesti ja heitin sille valjaat selkään ja menin kentälle.
Ekaksi sitten ajoin sitä takaa käynnissä ja tein kaikkia kiemuroita. Kovin kauaa en kumminkaan jaksanut sitä ponia pyörittää ympäriinsä, joten juoksutin sitä nyt ekaa kertaa valjaiden ja ajo-ohjien kanssa. Heppu meni ihan hyvin, ainut missä oli hankaluuksia oli siirtymiset raviin, joska olen opattanut sille että kun heilutan liinaa, niin sen pitäisi ravata, ja ohjillahan se ei onnistunut, joten jouduin käskemään eteen vain äänen ja raipan avulla.
Otin sitten ravi-käynti siirtymisiä vähän aikaa molempiin suuntiin, ja sitten muutamat laukan nostot. Lopuksi vielä vähän reipasta ravia ja kävelyä. en ollut kun ehkä max. puoli tuntia, jos sitäkään, koska meinasin tukehtua kentälle mustissa ratsastushousuissa....
Tallissa suihkutin ponin kylmällä vedellä ja laitoin öljyä kainaloihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti