torstai 13. syyskuuta 2012

211' Kevyt alkuviikko (ja pidempi video sunnuntailta)

Ponilla on ollut nyt koko viikko melko kevyttä, koska yksinkertaisesti en ole ehtinyt olla paljoa tallilla ja osittain myös siksi, että kärryt on olleet maalailun jäljiltä kotona.

Maanantaina mulla oli jälleen kerran niin flunssainen ja väsynyt olo, että jätin talleilut kokonaan väliin.

Tiistaina talleilin sitten sitäkin enemmän, kun kävin sekä Hepun luona, että kaverien tallilla.
Hepun kanssa mentiin puomiviuhkoja kentällä, ohjasajaen kuten viimeksikin.
Poni oli vähän söhlä ja hätäinen, mutta kun sain sitä vähän paremmin avuille, niin alkoi onnistua. Otettiin puomien välissä treeniin mukaan myös lyhyitä pätkiä laukkaa ja poni selvisi näistäkin tosi hyvin.

Keskiviikkona en taaskaan ehtinyt itse tallille, mutta kaveri kävi tekemässä ponin kanssa maastakäsin jotakin pieniä harjoituksia. Herra oli kuulemma ollut vähän laiska, mutta sehän nyt ei ole mitään uutta Hepun kohdalla...

Tänään olikin sitten vuorossa vähän vauhdikkaampaa menoa, kun pystytettiin Mallan kanssa kentälle irtojuoksutuskuja ja sinne pari estettä. Alkuun laitoin puomit ihan vaan maahan ja yritettiin saada ponia juoksemaan reippaasti, ja pitämään se niin kiireisenä, ettei se ehtisi syödä kentän laidalta joka välissä. Osoittautui kuitenkin ainakin aluksi tosi työlääksi pitää poni liikkeessä, vaikka meitä oli pienellä kentällä kaksi ihmistä juoksutuspiiskojen kanssa.
Kun sitten nostettiin estekorkeutta, niin alkoi ponikin vähän syttyä ja ei ollut enää joka välissä tunkemassa syömään. Korkeimmillaan sarja oli niin, että ensimmäinen este oli n. 50cm ja toinen 60cm. Hienosti poni ponnisteli näistä yli ja vielä varsin hyvällä tyylillä. Toisen esteen olisi varmasti voinut nostaa sinne 70cm, mutta koska poni ei nyt ole piiitkään aikaan mennyt muuta kuin maapuomeja, niin jätettiin se sitten tällä kertaa välistä :)

Tässä vielä vähän enemmän videomateriaalia viime sunnuntailta. Materiaalit taas (c) Jenni W.
Kannattaa katsoa HD:na!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti