sunnuntai 9. syyskuuta 2012

209' Kärryjen fiksailua

Eilen oli historiallinen hetki, kun käytiin ponin kanssa eka vähän pidempi maastolenkki tauon jälkeen. Sain herran jopa pitkästä aikaa ajettua hikeen!

Otettiina alkuun pitkät kevyet hölkät, jonka jälkeen pari vähän reippaampaa laukkaspurttia. Poni toimi tosi kivasti, vaikkain menosta kyllä huomaa, että ajotaukoa on ollut: Karttu kolisee koko ajan ja liikettä löytyy huomattavasti enemmän ylös kuin eteen. Ihan hyvä tietty, ettei nyt ihan maatamyöten laahusteta menemään, mutta olishan se ihan kiva saada liikettä vähän myös eteenpäin...
Kun käännyttiin kotiin, oli tosin taas ihan eri ääni kellossa ja eteenpäinpyrkimystä riitti vaikka muille jakaa.

Lenkin jälkeen venyttelin ponin jalat ja kyljet ja huuhtelin kurat jaloista. Sen jälkeen suuntasinkin itse kaverien tallille ratsastamaan.

Tänään Hepun ratsastaja kävi tunnilla. Laitoin hänet menemään ilman satulaa ja tehtiin paljon istuntaharjoituksia.
Poni oli tosi asiallisesti, jos ei oteta lukuun paria pientä pukkia laukassa. Ratsastaja ei onneksi niitä säikähtänyt, vaan jatkoi kuin mitään ei olisi tapahtunut. Yhdessä vaan naureskeltiin, että mitä se Heppu oikein possuilee :)
Otin ponin lopuksi liinaan ja kokeiltiin mitä se sanoo jos tehdään vähän "vikellys juttuja". Eihän tuo sitten oikein mitään sanonut, löntysteli vain eteenpäin, vaikka ratsastaja kieppui selässä milloin mitenkin päin.

Tunnin jälkeen käytiin vielä vähän siistimässä ponia ja vaihdoin sille valjaat päälle. Suunnattiin sitten kentälle vähän esiintymään kameroille. (Heidi ja Jenni oli kuvaamassa)
Poni kulki ihan siedettävästi, vaikkakin yritti edelleen puskea vähän sisään ja vetää päätä ulos vasemmassa kierroksessa. Meno oli kuitenkin jo paljon paremman tuntuista kuin viime kerralla.
Uskaltauduin ottamaan jopa ekat laukat kentällä kärryjen kanssa ja poni ei tästäkään kehittänyt mitään omaa shouta.

Kaikki kuvat (c) Heidi W.


Ekat laukat :)

Tästä kuvasta huomaa hyvin, miten huono ajoasento on noissa kärryissä. Pitäis varmaan kehitellä joku koroke, ettei tarviis ihan polvet suussa ajella...


Niin ja ajelun jälkeen iskä nappas kärryt pakun kyytiin ja me vähän putsailtiin ja maalailtiin niitä. Mä kiillotin myös vahan kanssa vanteet ja niistä tuli kyllä aika mageen näköiset :) Nyt kelpaa kyllä taas ajella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti