maanantai 13. elokuuta 2012

198' Poni lomailee

Hmm.. Pitkään jouduin taas muistelemaan, että mitä ihmettä on ponin kanssa tullut tehtyä. Hetken pohdittuani tajusin, että ponilla on ollut tällä viikolla kolme vaparia. Hupsista...

Noh, jospa nyt kerron sitten siitä ainoasta päiväatä jolloin jotain tehtiin. Perjantaina siis mentiin liinassa kentälle pörräämään.
Aluksi kävelin ponin vieressä alkukäynnit, jotta saisin moottorin heti käyntiin. Melko pian siirryttiin kuitenkin ympyrälle, johon laitoin ensin kolme maapuomia peräkkäin. Tultiin niitä ensin käynnissä ja sen jälkeen ravissa. Ponilla oli aluksi vähän hankaluuksia säilyttää tasainen tempo puomien yli, mutta kun se sitten tajusi venyttää askeltaan niin alkoi sujua.
Lisäsin sitten vielä kavaletin ympyrän toiselle reunalle ja tultiin sitä heti puomien perään ravissa. Kun tämä sujui, niin huilattiin hetki ja otettiin sama laukassa.

Lopuksi vielä tehtiin ihan perus väistämisharjoituksia, jotka olikin aivan hukassa. Sain käyttää aluksi tosi kovaa painetta, jotta poni otti edes yhden pienen askeleen sivulle. Pikkuhiljaa poni kuitenkin muisti, että mitä tässä haetaan ja väistikin lopulta tosi nätisti.

Täytyy kyllä vielä hehkuttaa, että Heppu ei ole ikinä ollut yhtä hyvin kuulolla pelkän liinan kanssa. Kun pyysi käyntiä, niin poni hidasti täsmälleen sillä sekunnilla ja kun pyysi laukkaa, niin se nousi ilman kiihdyttelyjä. Ehkä noi vapaapäivät siis tekee ihan hyvää ponille ;)

Lauantaina jouduin taas lähtemään mökille ja lähdettiinkin jo myöhään sunnuntai iltana kotiin, joten tänään pääsen sitten Heppuilemaan. Tarkoituksena olis varmaankin ohjasajaa ympyrällä.


Nyt tässä arvon, että jaksanko käväistä agrimarketissa ostamassa ponille valkosipulia ja itsellekkin olis tarkoitus löytää ruskea horzen huppari, kun ei tästä pienestä tuppukylästä tunnu mun kokoisia perushuppareita löytyvän millään! Noh, eipä se horzen logo siinä hihassa nyt niin kamalasti haittaisi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti