perjantai 16. maaliskuuta 2012

129' Ponien karkauspäivät...

Meidän tallin ponit on tainnut saada vähän liikaa kevätaurinkoa, tai ovat muuten vaan outoja. Kaksi ponia on nyt viimepäivien aikana tullut muutamaan otteeseen tarhansa aidasta yli, läpi, ali, tai jotakin sellaista. Molemmat olivat ilmeisen huolissaan linjoistaan, sillä heti ensimmäisenä oli suuntana kauralaari ja heinäkärryt :) Heppu on onneks tajunnut pysyä tarhassaan, ja on käyttäytynyt nyt pari viime päivää muutenkin ihan siivosti.
Eilen mulla oli hiukka pitkä päivä, kun olin kolmeen asti koulussa ja sen jälkeen liikutin sekä vuokriksen, että Hepun. Kaveri ei siis päässytkään tulemaan ja kenttä oli ihan jäässä, joten kävin ponin kanssa ajelemassa itse. Maastoon saatiinkin seuraksi suokki ja friisiläinen, joten Hepulla oli aika kipittäminen niiden perässä. Aika pitkään pysyttiin kumminkin menossa mukana, kun välillä ravailtiin niitä kiinni. Poni päätti kuitenkin yhdessä risteyksessä tehdä stopin ja jäätiinkin sitten tosi paljon jälkeen, mutta jatkettiin kuitenkin vielä vähän matkaa. Käveltiin koko kotimatka yksinämme ja poni kulkikin varsin reippaasti. Alkuun herra otti vähän nokkiinsa kun en antanut sen juosta kotiin, mutta antoi kuitenkin lopulta periksi ja käveli nätisti.

Tänään kävin sitten kentällä ajamassa, kun se ei ollut enää ihan niin jäässä kuin eilen. Poni oli alkuun tosi huono ajaa, eikä suostunut taipumaan yhtään, mutta loppua kohti parani ja kulkikin hetkittäin ihan mukavasti. Tehtiin paljon töitä ravissa, koska laukannostoyritykset oli niin säälittävää räpeltämistä, eikä ponia selvästi huvittanut  ollenkaan. Noh, ehkä sitten kun kenttäkin sulaa, niin ei tarvitse pelätä liukastelemista.
Poni on muuten nyt vihdoin päättänyt alkaa luopua talviturkistaan :) Tänään siis hinkutin herrasta karvaa irti lenkin jälkeen ja siinä vierähtikin melkein puoltuntia, hups... Tuli sitten vähän kiirus laittaa kampeet kasaan, kun kyyti jo tulikin :)
Kesä, tule jo!
Heidi pääsi muuten tänään kuvailemaan meitä, joten ehkä jo nyt viikonloppuna saadaan uusia kuvia :)

2 kommenttia:

  1. Oota vaan ku Ilke tulee kesälomalle, ei oo enää poikkeus vaan sääntö et karattava on :-)

    VastaaPoista
  2. Toivotaan kumminkin että Heppu tajuais edelleen pysyä aidoissa :D
    Mä muuten katoin niitä suitsia ja näyttäis, että jos pidentäis niitä remmejä jotka pitää ne laput sivuilla, niin ne vois jopa käydä meidän jättipäähän...

    VastaaPoista