sunnuntai 5. helmikuuta 2012

109' Paras ratsastus piiiitkään aikaan :)

Olihan taas mahtava tunne varustaa vuokrapolle sormet kohmeessa ja suunnata ulos rapsakkaan 20 asteen pakkaseen. En odottanut ratsastukselta kovin kummoisia, ajattelin vaan vähän käpötellä ja ravailla ja suunnistaa sitten varustehuoneeseen sulamaan. Mummo tuntui kuitenkin tosi mukavalle, eikä edes juossut alta vaikka menin ilman jalustimia ja aluksi kädet heilui ihan minne sattui. Tein sen kanssa väistöjä ja taivuttelin käynnissä ja rouva vastasi apuihin ihan mahtavasti. Ja ravissakin oli jotenkin tosi helppo istua, edelleen ilman jalustimia. Otin myös raviväistöjä, jotka nekin sujui tosi kivasti. Ainut huono juttu oli, ettei laukka oikein pyörinyt, mutta eipä me kauheesti laukattukkaan, muutama pitkäsivu ja keskiympyrä. Ja yllättäen kun olin tällä kertaa ihan kunnolla ratsastanut ponia ja kiinnittänyt huomiota apuihin, niin en ollut ollenkaan jäässä (Y)
Ja jos nyt siihen varsinaiseen aiheeseen :D Eli Hepun kanssa kävin pikaisen maastolenkin ajaen. Oli tarkoitus vain kävellä ja mennä kevyttä hölkkää, mutta poni oli kolmen päivän lomailun jälkeen hiukan erimieltä... Joten muutama luvaton laukkaspurtti tuli otettua kotiinpäin. Eipä siinä mitään, eiköhän tuo poni tiedä mikä on sille liian kova vauhti tuossa pakkasessa ja eihän tuo sentään kovin pitkää pätkää kerennyt päästellä ennen kuin sain sen taas lapaseen. Tallissa tarjosin ponille puuron ja lämmintä vettä ja päästin herran pihattoon mutustamaan heiniään.
"Mikä toi on???"

"Aa, se on jättimäinen hehkulamppu!"
Laittelin vielä ennen lähtöä huomista varten Hepun satulaan huovan ja suitsiin ratsastusohjat, jotta pikkuratsastaja voi itse laittaa ponin kuntoon ratsastusta varten. Hän saa nimittäin huomenna mennä ekaa kertaa itsenäisesti Hepun kanssa kentällä. Itse menen tosin samaan aikaan siellä Mummon kanssa, jotta voin vähän katsella niiden perään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti