keskiviikko 4. tammikuuta 2012

96' Esteitä piiiitkästä aikaa :)

Nyt kun siis on vihdoin tullut vähän lunta, niin voi kentälläkin tehdä jotakin. Pyysin siis kamuni taas ratsastamaan Heppua, koska kelien takia se ei oo nyt vähään aikaan onnistunut. Meille sattuikin sitten niin hyvä tuuri, että tallilla ei ollut ketään ja kentänpohjakin oli vielä ihan hyvässä kunnossa, vaikka pakkasta ei enää ollutkaan. Laitettiin  poni siinä sit yhdessä valmiiksi ja suunnattiin kentälle kera iso läjä heijastimia.
Alkuun poni yritti taas jäädä lahnailemaan, mutta kaveri sai siihen tosi nopeesti liikkettä, eikä ponikaan kauaa jaksanut kettuilla. Ravissa ponski oli aika vauhdikas ja liikkeet näytti tosi hyviltä. (osasyynä tähän on varmaan se noin 10cm lumikerros, jonka vuoksi poni joutui koipiaan nostelemaan) Laukat nous myös tosi kivasti ja tekivätkin alkuun paljon ravi-laukka siirtymisiä. Verkassa pyysin kaveria ratsastamaan tosi epämääräisiä teitä, jotta poni ei pysty vaan jumputtamaan eteenpäin täysin unessa, vaan sen pitää oikeesti miettiä miten koipensa asettaa. Tuliva vielä muutaman kerran ravipuomeja ja sitten Heppu sai huilata hetken.
Laitoin siinä Hepun käppäillessä heille pienen noin 30cm pystyn ja ennen sitä noin kymmenen metrin päähän puomin, josta käännyttiin esteelle vähän kaarevassa linjassa. Aluksi poni kielsi pari kertaa, mutta muutaman reippaamman laukkapyrähdyksen jälkeen suostui menemään yli, tosin aikamoisilla kenguruloikilla... Kaveri kokeili sitten ottaa laukan vasta kun on päässyt puomin yli ja se auttoikin sitten tosi paljon. Hypyt oli paljon parempia, kun poni ei ehtinyt kiihdyttää esteelle niin paljon ja oli paremmin kuulolla. Hyppivät muutamia kertoja molempiin suuntiin ja sitten taas käppäiltiin. Kun sitten pienen lepohetken jälkeen kaveri otti ensimmäisen kerran laukkaa, oli poni ihan täpinöissään. Otti lyhyellä sivulla kunnon spurtin, mutta antoi kumminkin sitten kiinni kulma aika hyvin. Parin hypyn jälkeen ohi ajoi traktosi ja Heppu sitten sitä säikähti ja lähti tykittämään oikein kunnolla laukkaa. Kaveri sai onneksi jäännettyä voltille ja sai ponin pysäytettyä, mutta Hepun osalta loppuaika olikin sitten hirveetä sähellystä. Laitettiin se hyppäämään vielä kerran, mutta eihän sieltä muuta irronnut, kuin kieltoyritys ja hillitön kenguruloikka. Lopetettiin kumminkin hyppääminen siihen. Tässä vaiheessa kentälle tuli toinen ratsukko, mutta otettiin kuitenkin vielä vähän laukkoja, jotka oli kyllä nostojen osalta tosi huonoja. Ravailivat sitten vielä hetken ja kaveri talutti loppukäynnit.
Tallissa totesimme että poni oli hionnut ihan kunnolla, joten se sai villaloimen niskaan ja pääsi pihattoon. Kaikenkaikkiaan poni oli tänään aika hyvän oloinen, ottaen huomioon sen, että sillä ei ole nyt aikoihin ratsastettu kunnolla. Kaveri tosin sanoi alusta asti, että Heppu painaa käsille aika paljon, mutta kantoi kyllä ainakin näin vierestä katsottuna päätään ihan mukavan ylhäällä, mutta eipä tuo painaminen nyt mitenkään uusi juttu olis, onhan se tehnyt sitä jo aika pitkään ajaessakin...
Ja huomenna se tapahtuu! Iskä lähteee Ristiinaan med mina kärrorna <3 Ehkä, ehkä sitten viikonloppuna testailua ;) Nyt vaan peukut pystyyn, että projekti onnistuu ja kelit suosii viikonloppuna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti