keskiviikko 28. joulukuuta 2011

92' Maastoilua

Eilen oli ponin kanssa aikomus suunnata kentälle, mutta pihattohevoset oli päästetty sinne tarhaamaan, enkä niitä viitsinyt hätyyttää kuralilli tarhaansa, kun olivat kuitenkin joutuneet koko eilisen päivän olemaan sisällä. Päätin siis lähteä maastolenkille Hepun kanssa. Harjailin sen nopsasti läpi, koska sateessa kastuneen ponin kilometrinmittaisesta talvikarvasta kun eivät pöly ja roskat kovin hyvin irronneet, niin en niitä sitten sen enempää ruvennut nyppimään pois. Valjastin ponskin ja heitin kärryt perään.
Ajoin melko lyhyen lenkin, ehkä joku viis kilsaa? Alkumatka mentiin aika reippaasti, lopussa sitten käveltiin suurin osa matkasta. Kun päästiin takas tallille venyttelin ponin jalat ja kyljet ja hieroin sen vielä läpi kumisualla. Takakaviot oli taas kuluneet ihan vinoiksi, joten päätin vetää ne raspilla vähän suoremmiksi kun nyt kerran oli aikaakin. en mä niitä ihan suoraksi saanut, mutta tuli niistä nyt paremmat kuin mitä ne oli.
Tänään sitten kävin myös herran kanssa maastoilemassa, tällä kertaa sänkkärillä, kun tallinomistaja antoi luvan, koska tiesi että muuten kengättömällä pikkuponilla ei kovaksi jäätyneellä maalla paljon ajella. Muutaman kerran mentiin pellonympäri reippaassa temmossa, kun ponilla tuntui virtaa olevan. Suurimmaksi osaksi ravattiin, mutta otettiin myös laukkapätkiä, ja tietysti välillä huilattiin kävellen. Siirtymisissä ponia sai patistaa liikkeelle ihan tosissaan, mutta liikkui sitten kuitenkin älyttömän reippaasti, kun sen sai liikkeelle.
Tallilla venyttelin taas ponin jalat ja kyljet ja loimitin sen.
Seuraavana liikutusvuorossa oli vuokris, jonka kanssa en jaksanut lähteä tappelemaan maastoon, joten mentiin sitten koppuraiselle kentälle jossa ei paljon muuta voinut tehdä kuin kävellä. Pari raviaskelta otin jossain kohti, mutta ei siellä kolmea askelta pidempään pystynyt ravaamaan. Taivuttelin siis ponia vain käynnissä ja mentiin väistöjä.
Viimeisenä kävin sitten Hepun kämppiksen Rolla varsan kanssa metässä rämpimässä semmoset 45min. Pikkuneiti oli aivan innoissaan menossa, vähän piti tietysti riekkuakkin, mutta suurimmaksi osaksi oli ihan nätisti :3
 Ja mullahan oli hiukan tylsää niin  päätin sit leikkiä Picnikillä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti