tiistai 6. joulukuuta 2011

84' Vihdoinkin lunta!

On kyllä ihana tunne, kun aamulla ensimmäisenä katsot ikkunasta ulos ja maassa on lunta! Eihän sitä ollut kuin pari senttiä, mutta maa oli valkoisena kumminkin :)
Lähdin siinä kymmenen aikaan valumaan tallillepäin tarkoituksena ajaa poni kentällä. Muistin jopa ottaa mukaan sen itse tekemäni istuintyynyn kärryihin, ja sehän olikin juuri sopivan kokoinen :)
Tallilla kun menin hakemaan ponia tarhasta, oli se hyvin pirteenä portilla odottamassa. Selkä märkänä ja lumessa näkyi piehtaroimisjäljet. Tallin omistajalta sian vielä vahvistuksen, että poni tarhassa oli peuhattu koko aamu ihan kybällä. Otin sit ponin sisään valjastettavaksi, nappasin kameran kainaloon ja suunnattiin kentälle.
Alkuverkkailtuani ponin huomasin, että toinen aisaremmi roikkui vielä paketissa aivan alla. Pysäytin ponin ihan paniikissa ja manasin kuinka olin voinu unohtaa noin tärkeän jutun??? Poni katteli vähän kummissaan siinä vieressä, kun toinen rupeaa kesken treenin räpläämään valjaita. Loppuhyvin, kaikkihyvin ja voitiin jatkaa treeniä. Tehtiin ihan perus työskentelyä. Käynti-ravi siirtymisiä ja laukkailtiinkin aika paljon. Poni oli tosi rauhallinen, pidätteet meni jopa laukassa läpi ihan mukisematta. Pohja oli knetällä aika hurja, joten ei kovin kauaa siellä viivytty vaan lähdettiin maastoon. Siellä päästeltiin laukkaa täysillä ja poni oli ihan intopiukeena menossa :)
Tallilla pyörittelin ponin vielä läpi kumisuan kanssa ja voi että kun se oikein nautiskeli! Hetin sitten loimen niskaan ja laitoin pihattoon päiväheinille ja puurolle. Täytyy vielä tunnustaa, että Heppu sai kyllä tänään melko paljon leipää ja porkkanoita kiitokseksi mukavasta lenkistä :) Mutta laihdutuskuurista ei lipsuta, koska eihän leipä ja porkkanat lihota.... ;)

Tein tän päivän kouluilusta pienen videon teidän iloksi:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti