perjantai 18. marraskuuta 2011

78' Uskomaton muutos!

Eli poni oli eilen aivan mahtava! Pääsin tallille vasta viiden aikoihin ja oli suunnitelmissa että kävisin ponin kanssa vain kävelyllä, koska yleensä siihen aikaan kenttä on täynnä porukkaa. Kun sitten pääsin tallille, ei siellä ollut ketään! Otin pikapikaa kärryt ja valjaat esille ja valjastin ponin. Suunnattiin sitten kentälle.
Poni oli ihan älyttömän reipas ja toimi tosi pienillä eteen ajavilla avuilla. Ainut miinus oli ehkä se, että laukasta se kuumui tavallista enemmän. Mutta pysyi kuitenkin käsissä. Suurimmaksi osaksi työskenneltiin kuitenkin vain ravissa ja käynnissä, tehden paljon siirtymisiä. Ajoin suoria linjoja, ja yritin saada ponin kulkemaan suorana ja sekin onnistu ajoittain tosi kivasti. Sitten ajettiin myös kolmikaarista ja ihan perus ympyröitä, pysähdyksiä ja peruutuksia. Poni oli hyvin kuulolla, vain pari kertaa joutuin muistuttamaan raipalla niin että se koski ponia; muuten riitti maiskuttaminen tai raipan viuhauttaminen ilmassa. Loppuun annoin ponin kulkea käynnissä ihan vaan kenttä ympäri tuntumalla pieniä puolipidätteitä tehden ja mentiin sitä pari kierrosta kumpaakin suuntaan. Poni kulki kivasti oikeinpäin, käynnin tahti tosin hidastui, kuten aina, mutta kulki kuitenkin pyydettäessä hieman reippaammin kuin yleensä, eikä muotokaan tästä kärsinyt.
Noin 45minuuttia treenattuamme otin suunnan kohti tallia. Tallissa otin ponilta valjaat pois ja heitn loimen selkään. Käytiin vielä käppäilemässä tiellä puolisen kilometriä ihan rennosti. Tallilla annoin ponille pellavapuuron ja päästin sen pihattoon Rollan kanssa.
Tänään käytiin vaan käppäilemässä tiellä, otettiin muutama ravipätkä ja syötin ponille puuron. Huomenna jos vaikka ajais taasen?
Nää pätkät on muutaman viikon takaisesta ajotreenistä. Sain nyt vasta aikaiseksi väsätä niistä jotakin... Musiikki on tämänhetkinen lempibiisini. Toivottavasti tykkäätte :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti