lauantai 12. marraskuuta 2011

75' TaRkKuUtTa

Eilen yksi tallilainen Santtu kävi juoksuttamassa Heppua, kun en itse päässty tallille.
Tänään ajoin ponin kentällä ja muutenkin touhuilin sen kanssa tallissa. Mun olis pitänyt tänää kyllä ratsastaa vuokristakin, mutta ajttelin että kun en koko viikkona ole Hepun kanssa kaksistaan mitään tehnyt, niin päätin pyhittää tämän päivän ihan vaan ponille. Tuntuu ettei mulla ole enää aikaa touhuta ponin kanssa mitään, vaikka aikaa pitäs olla yhtä ylimääräistä vuokrauspäivää lukuunottamatta ihan yhtä paljon kuin viimetalvena..... Noh, kai tää on vaan kestettävä.
Nyt jos taas siihen aiheeseen. Aluksi ajattelin että vedetään koulutreeni, mutta kun oltiin puoltuntia kouluiltu ja en oikein enää jaksanut vääntää, niin päätin että ajetaampas pitkästä aikaa tarkkuutta. Poni laukkas alusta asti tosi rauhassa, eikä kiihdytellyt yhtään ennen nostoja. Arvelin kuitenkin, että poni tosta porttien ajamisesta sen verran taas kuumuu että menee sähellykseksi, mutta poni olikin varsin hyvä ajaa! :) Aluksi tultiin niitä kolmea porttia, jotka olin laittanut, hölkässä, parin kierroksen jälkeen reipastettiin tahtia melko reippaaseen raviin ja sitten otettiin välillä laukkaa helpoilla linjoilla. Ja poni oli ihan älyttömän hyvä! Se kuumu kyllä vähäsen, mutta laukka säilyi silti rauhallisena, samoin ravi. Jopa siirtymiset laukasta raviin sujui tosi siististi ja poni kuunteli älyttömän hyvin kääntäviä apuja. Ja tällä kertaa ei muuten hipaistukkaan yhtään tötsää, vaikka viime tarkkuusajosta taitaa olla ainakin se kuukausi :D Loppuun ravailin rentoa ravia ja ajoin vielä muutaman kerran niitä portteja hölkässä.
Tallissa heitin ponille loimen niskaan, huuhdoin pyllyn, kun se oli taas ihan paskanen.  Sitten rapsuttelin ponia käytävällä ja jotain leikittiis siinä. Loppuajasta vaan jäädyin kattomaan kun poni tutkiskeli paikkoja käytävällä. Kävin sitten heittämässä sen pihalle syömään päiväheiniä, peitin kärryt ja keräsin kartiot ja paskat kentältä.
Valjastin ponin muuten tänään vähän eri tavalla kuin yleensä. Laitoin rintaremmin kiinni suoraan aisaan, enkä valjaaseen, niin kuin yleensä. Ehkä ponin oli edes vähän parempi vetää sillä. Ja sain iskän suostuteltua siihen että vaihdetaan valjastusta. Se värkkää nyt jonkun kiinnityssysteemin sille vetokartulle, itse karttua se ei välttämättä pysty tekemään itse, eli se ehkä joudutaan tilaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti