keskiviikko 28. syyskuuta 2011

54' Ratsastusta jälleen :)

Eilen siis kävi pikkuratsastaja, niinkuin kerroinki edellisessä postauksessa.(?)
LAitettiin poni yhdessä kuntoon ja suunnattiin kentälle. Ensin kokeiltiin maasta käsin sitä, että poni väistää ihmisestä poispäin, ja miten sen saa väsitämään :) sitten vielä pyydettiin sitä peruuttamaan ja muuta semmosta ihan perus juttua hevosen hallinnasta. Sit kiristin vyön ja ratsastaja nous ratsaille.
Lakuun otettiin tietysti pari kierrosta käyntiä, ja tällä kertaa aloin heti huomauttamaan oikeasta ratsastusasennosta ja apujen käytöstä selitin siinä samalla. Muutaman käyntikierroksen jälkeen otettiin ravia ensin ihan vaan uralla että saatiin poni liikkumaan eteen kunnolla. Tänään se oli taas vaihteeks aika laiska, joten raippa viuhahti useamman kerran ennen kuin herralle meni perille, että nyt ihan oikeasti ravataan, eikä yritetä hidastella koko ajan. Kun Heppu sitten liikkui edes jotenkuten tyydyttävästi eteen, niin otettiin harjoitusta joissa tehtiin jokaiseen kulmaan voltti ravissa ja keskellä lyhyttä sivua siirrettiin parin askeleen ajaksi käyntiin ja sitten takaisin raviin. Kun tämä sujui molempiin suuntiin, niin jatkettiin muuten samaa, paitsi pitkät sivut laukattiin. Alkuun poni ei ois millään halunnut nostaa laukkoja, ja sitten kun nosti niin laski sen parin askeleen jälkeen raville. Monta kertaa käskin tulla uudestaan suoraan uuteen laukannostoon, ja pari kertaa tuli ihan hyvää reipasta laukka molempiin suuntiin.
Tähän väliin annettiin Hepun huilia hetki ja mä laittelin leveyshalkaisijalle neljä tötsää noin metrin päähän toisistaan. Seuraavaksi siis pujoteltiin tötsät käynnissä ja kun päästiin takaisin uralle, niin otettiin heti ravi ja ravin kautta laukka. Tää ei kovin montaa kertaa onnistunut, kun poni ei nostanut laukkoja. Niin ja niiden ämpäreiden ympärille oli tarkoitus ikäänkuin taivuttaa ponia, tai siis harjoitella sitä, ei sekään nyt oikein onnistunut, mutta ihan ymmärrettävää kun ponilla oli selvästi taas semmonen  asenne, että mitään en tee jos ei ole pakko.
Lopuksi vielä parit laukat ja ravit ilman satulaa ja sit loppukäynnit.
Tänään kävin ostamassa äitin kanssa uudet jodhipurit ja gaitersit :) Huomenna heti niitä testaamaan vuokriksen kanssa :D Ja Hepulle taas ratsastuspäivä kun kaveri tulee ridaamaan sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti