sunnuntai 18. syyskuuta 2011

49' Kouluponi(ko?)

Poni tuntu tänään olevan hyvällä tuulella, ja mäkään en jaksanut sitten kettuilla sille niin kuin yleensä, tiiän ei sais mut välillä sorrun kun tuntuu et poni ihan tahallaa ärsyttää, vaikka ei se sitä oikeasti tahallaan tee... No mutta, laittelin ponin pesarissa kuntoon, välillä vaan jäädyin rapsuttelemaan sitä ja välillä hinkkasin kuraa ihan hiki otsalla pois ponista. Sit heitin valjaat selkään ja laitoin oikein pintelitkin, kun aatteli vetää tänään laukkatreeniä jos poni tuntuu hyvältä.
Kentällä verkkasin poni aika nopeasti, vähän käyntiä ravia ja laukkaakin parit pätkät kun vaikutti niin tahmeelta. Mutta eikös heti ensimmäisessä nostossa poni nosta puhtaasti ja rauhallisesti laukan, eikä ruvennut kiihdyttelemään yhtään, vaikka laikkasin koko kierroksen. Ja se mistä yllätyin ehkä kaikkein eniten, oli se että jarrut löytyi tän jälkeen samantien.
Seuraavaks ajoin ponia käynnissä ja alkokin heti hakea päätään muotoon ja näin, mutta vauhti oli sellasta laahustamista että piti ajaa kunnolla pari kertaa eteen, mutta sitten kyllä reipastui ihan silminnähden ja alkoi polkea alleen kunnolla. Poni yrittää välillä kyllä tapella ohjaa vastaan, mutta luulen että hampaissa on jotain häikkää ja se johtuu siitä, hampilääkärin pitäis kyllä tulla lähiaikoina, niin ehkä siihenkin löytyy vastaus.
Käyntien jälkeen siirryin suoraan laukkatyöskentelyyn, mutta nyt poni nosti vähän tahmeammin kuin alussa. Mutta kerran kun nostossa muistutti kunnolla raipalla, niin seuraavat kerrat nousikin jo pelkästään äänellä. Treenasin nostoja niin että otin ravin kautta laukan ja laukkasin muutaman askeleen, sit laukka alas ja uus nosto. Poni alko pikkuhiljaa kuumua ja jarrut hävis, joten työstin sitä taas hetken käynnissä.
Siinä kävellessä, kun vähän taivuttelin ponia, niin tämä herrahan rupeaa omatoimisesti väistämään, kärryjen edessä?! Olin ihan huulipyöreenä siellä kyydissä ja mietin että mitäs kettua se nyt tekee :D Kokeilin sitten raipan ja ohjan avulla pyytää ponia väsitämään lisää, ja sehän perkules väisti! Mutta harmillisesti vaan toiseen suuntaan ja sekin vähän haparoiden, mutta kuitenkin :)
Loppuun vielä laukkaympyröitä ja loppuravit ja-käynnit. Sit poni talliin, valjaat pois, pikainen harjaus ja heitin ponskin ulos :)
"Oiskos sulla mulle jotain syötävää?"
Saa nyt nähä että millon saadaan se meijän rintaremmi ja silapehmuste agrista, niiden kun piti tulla jo viimeviikolla eikä mitään oo kuulunu... no kattoo nyt  jos ei ala kuulua alkuviikosta niin pitänee pistäytyä siellä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti