torstai 25. elokuuta 2011

33' Juoksutusta.

Kävin tänää tallilla ja siivoilin eka pollejen tarhan, ja laitoin veden. Sit pistin Heppulin valmiiks, eli valjaat päälle ja  pintelit jalkuleihin :3
Menin tälläkertaa yksin siihen "kentälle" Ja alotin ihan käynnissä muutama siirtyminen ja silleen. Sit kevyttä hölkkää molempiin suuntiin ja siirtymisiä. Niiden jälkeen sitten laukan nostoja ( jotka olikin mukavasti unohtunu kun en oo ponia hirvemmin juoksutellu...). Poni rupes sit ihan kunnolla riehumaan, eka pukitteli vaan vähän, mut sit rupes repii päätään ja vetää ulospäin. Ravailin sit rauhassa vähän et saisin homman vähä paremmin hanskaan, ja annoin ponin veilä  kävellä hetken.
Päätin sit kokeilla "apuohjia" Elikkäs laitoin molemmilta puolilta aisaremmin kiinni turpikseen, niin että kun poni myötää hitusen niskastaa, niin ne löystyy, mutta muuten ovat kuin joku ohjastuntuma. Aluks poni tappeli vastaan, kun en ennen ole hirmuisesti tämmöisiä kokeiluja tehnyt, mutta ei nyt kumminkaan mitään riehumaan ruvennut. Annoin sen ihan vaan käynnissä totutella noin viis minuuttia kumpaankin kierrokseen, ja kyllä se välillä tajus myödätäkkin sieltä niskasta :) Otin sit varovasti pari kierrosta ravia vielä niiden kanssa, eikä vieläkään sanonut mitään. Otin sit ne härpäkkeet pois, ettei poni nyt vaan kipeydy jos rupeen hirveesti heti alkuun rullailemaan sitä. Aattelin että jos aina juoksuttaessa reenattais aina muutama minuutti noiden kanssa, nii ehkä oppis käyttämään itteensä ees vähän oikein? Noh täytyy katsoa... Ponin laukkaakin pitäis tässä ruveta vahvistelemaan pikkuhiljaa, ihan vaikka ratsastajan kanssa, ja sit ajattelin juoksuttaessa käyttää pieniä kavalietteja/puomeja, että saadaan vähän lihasta ponille ja valmisteltua sitä esteille, niin kaveri pääsee ihan tosissaan hyppimään :)
Huomenna en taas vaihteeks talleilemaan pääse ollenkaan, ku on viulutunti, mutta jos lauantaina sit sais jotain aikaseks :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti