maanantai 25. heinäkuuta 2011

20' Laukkareeniä :)

Rippijuhlat suju hyvin, ja tuli rahaakin ihan mukavasti ;) No, ainakin vois sitten ostella Hepulle jotain tarpeellisia varusteita.
Pääsin tänään tallille vasta neljän aikoihin. Hevoset oli just otettu sisälle, ja Hepun karsinassa odotti mukava ylläri: Poni oli piehtaroinu laitumen ainoassa kurasessa kohassa, juomapaikan vieressä, ja toinen kylki oliihan märän mudan peitossa. No hinkkasin sitä siinä sit puhtaaks  jonkun aikaa, mut eihän se märkä muta kokonaan harjalla lähteny. Heitin sit valjaat selkään kun olin enimmät mutapaakut saanu hinkutettua irti, ja suunnattiin kentälle. Heti kun oltiin menty alkukäynnit, niin se mutahan sitten kuivui siellä aurigossa, ja poni näytti just siltä ettei oo ikinä harjaa nähnykkään... Tyypit varmaan katteli ettei tuokaan oo viittiny poniaan ees putsata :D
Menin sitten aluks käynnissä taivutuksia suoralla uralla, ja poni tajus taas heti mistä on kyse. Sitten menin kokorataleikkaa joka kulmasta ravissa ja vähän ajan päästä otin keskelle temponlisäykset, ja ne meni tooooosi hyvin :) Sit vielä ympyröitä ravissa ja parit laukat. Poni vaikutti alusta asti tosi reippaalta, vaikka oli ollut koko päivän laitumella auringon paahteessa...
Aattelin sitten pienen käpöttelyn jälkeen, että kun ponilla kerta on virtaa, niin käytetäänkin sitä hyödyksi, eikä tuupata koulua joka kerta. Laittelin sitten ämpäreitä porteiksi ja ajelin niitä ensin reippaassa ravissa, ja sen jälkeen laukassa. Olin taas tosi yllättyny poniin kun se heti alkuun laukkas koko kierroksen reipasta rullaavaa laukkaa, eikä tarvinnut käskeä eteen yhtään kertaa :D Mentiin aika reipas harjotus, ja Heppu tais muutaman kerran vaihtaa laukankin ihan itse lennosta. Pari kertaa ämpärit kaatu, mutta pääosin mentiin tosi hyvin. Mäkin koekeilin tänään vähän toimia itse groomina, ja nojailin käännöksissä niin ettei kärryt lähe sliiraamaan minne sattuu :)
Loppuverkat mentiin sitten maastossa, ja Heppuhan päätti että tähän riittää työn teko, ja vetäs kärryt lepikkoon. minä sitte kiroillen nousen kärryiltä ja talutan ponin takasin tielle. Loppu matka meni sitten ihan onkelmitta.
Huomenna tai ylihuomenna olis tarkotus viedä Heppu mökille ja ottaa sukulaisten poni sille seuraksi pariksi viikoksi. Siellä sit paljon maastoilua ja hiekkakuopan pohjalla päästään vähän ajelemaan ohjelmaa läpi. Koska sitten kun tullaan takasin sieltä, niin melkein heti onkin kisat :) Yritän nyt kuitenkin kännykällä päivitellä näitä meidän kuulumisia, mutta postaukset voi seuraavan parin viikon ajan olla siis vähän lyhkäsempiä kun normaalisti, kun en jaksa tuon puhelimen kanssa säätää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti