keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

10' Piiiiiiitkä lenkki :)

Tänään tehtiin Heppulin kanssa sit semmonen reipas puolentoista tunnin kärrylenkki, ja mentiinkin ihan uusille reiteille :) Poni oli aluksi tooosi laiska, ja ei olis millään suostunu liikkumaan eteen ravissa. Luulen että se johtuu osittain siitä, että mä oon nyt vaatinu siltä tosi rauhallista ravityöskentelyä kentällä, (ja ollaankin reenattu nyt enemmän siellä kun maastossa) koska sillon kun aloin ajaa sitä kentällä niin ravi oli hirveetä kaahotusta ilman jarruja. Kentällä se on nyt tosi hyvä ajaa, ja sinne tuo tahti on ihan sopiva, mutta maastossa olis kiva mennä välillä vähän reippaammin... Poni tuntu alkuun tosi tahmeelta ja liikku enemmän ylös kun eteen, eikä kuunnellu eteenpäin ajavia apuja, joten juoduin käskemään sen aika suurpiirteisesti eteenpäin raipalla avustaen. Tämäkään ei meinannut auttaa, vaan poni halus liikkua koko ajan ylöspäin, joten laskin ohjat löysälle ettei saa ainakaan niistä tukea, ja alkoikin sujua vähän paremmin :) Onneks kuitenkin sitten kun huomas että mennäänkin uuteen paikkaan niin alko reipastumaan kummasti! Mentiin ravia melkein koko ajan, välillä pieniä laukkapätkiä ja käyntiä tietty kans. Kotiinpäin poni oli ihan älyttömän reipas ja lähti välillä juoksemaan ihan oma-aloitteisestikkin :)
Kun tultiin takasin tallille niin  poni oli, kuten arvata saattaa, aivan hikinen, joten pesin sen sitten ihan kokonaan. Yritin huuhtoa vähän myös päätä, mutta siitäkös herra suivaantui; alkoi stepata ja heitellä päätään niin julmetusti etten kovin tarkoin viitsinyt päätä kastella, mutta tulipahan taas sekin kokeiltua... En sitten märkää poni viitsinyt ruveta vuolemaan, kun Hepulla on veilä paha tapa nojailla, niin olisin ollut itsekkin ihan litimärkä sen jälkeen. Laitoin sitten ponin laitsalle ja sehän pyöri ittensä tietty ihan paskaiseksi heti ensitöikseen, mutta mitäs pienistä.
Nyt kun en niitä kavioita vaivautunut vuolemaan, niin ajattelin reipastua kuitenkin sen verran että siivosin ponin varustelaatikon ja hyllyn. Tyhjensin sitten vielä kaikki sonnat ja roskat harjapakista ja putsasin harjat ja pesin pakin. Sitten pesin ja rasvasin vielä parit suitset :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti