sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

246' Valinnan vaikeus....

Aivan ihanan lämpöinen auringonpaiste ja kentällä on mahtava pohja, mutta niin on myös maastossa! Miten ihmeessä voi pieni ihminen valita?! Lähdettiinkin siis Hepun kanssa tallin pihasta kohti maastoa, tarkoituksena vain käydä vähän lämmittämässä lihaksia käpötellen. Oli kuitenkin niin mahtava ilma ja ponikin oli suhteellisen innoissaan menossa, joten päädyttiin päästelemään muutama pidempi suora laukkaa. Sitten kuitenkin järki voitti ja käännyttiin takaisin kohti kenttää ja koulutuuppausta... Matkalla piti tietenkin vielä vähän nauttia vauhdista laukkaillen, mutta vaikka kuski hurjana laukkasikin kotiinpäin, osasi poni olla fiksusti ja hidasti heti pyydettäessä.



Kentällä aloiteltiin sitten samantien ravailu ja yritin hakea sitä samaa rentoa fiilistä millä poni liikkuu nykyään ohjasajaessa. Vähän piti taas tienkin ihmetellä kylkiin ottavia aisoja, mutta pian poni kuitenkin muisti että ihan vanha tuttu touhu on kyseessä. Hirmu nätisti Heppu sitten kuunteli ja teki niin kuin pyydettiin. Eihän se tietenkään jaksanut kantaa itseään ihan niin hyvin kuin ilman kärryjä, mutta selvää editystä on kumminkin havaittavissa aina silloin kun poni jaksaa keskittyä kunnolla.


Ravailtiin noin puolisentuntia tehden paljon kiemuroita ja ympyöitä. Sitten tajusin vihdoin pyytää laukkaa ja ai että miten ihana fiilis voikaan ihmiselle tulla muutamasta rauhallisesta laukka-askeleesta ja siitä, että laukan jälkeen raviin siirrytään myös rauhassa! Ja tuo ei sitten osoittautunutkaan vahingoksi (tietenkin piti monesti testata ennen kuin uskoin), vaan poni toimi koko treenin ajan laukassa aivan älyttömän nätisti ja rauhassa, eikä ottanut pidemmistäkään laukkapätkistä yhtään kierroksia. Vasempaan kierrokseenkin laukka oli rauhallista, vaikka siitä muuten selvästi huomaakin että se on ponille tosi hankalaa. Vähän alkaa kyllä epäilyttää, että selässä olisi taas jumia, kun ongelmia on vain toiseen kierrokseen mentäessä... Varmaan nyt  ennen Savijärven käyttiksiä täytyy pyytää taas hierojaa paikalle tarkistamaan tilannetta.



Mutta kaiken kaikkiaan kyllä aivan mahtavan onnellinen fiilis jäi, kun pitkästä aikaa sujui mukavasti myös kärryjen kanssa :) Ehkä tästä vielä jotakin tulee...

2 kommenttia: