torstai 17. tammikuuta 2013

237' Kuulumisia

Taas on kirjoittelu saanut jäädä kuluneella viikolla, kun olen vaan juossut pää kolemantena jalkana paikasta toiseen. Tuntuu etten ehdi tehdä puoliakaan siitä mitä pitäisi ja koulujuttujakin on rästissä ihan hirmuinen määrä. Olen kuitenkin yrittänyt liikuttaa ponin nyt mahdollisimman hyvin, jotta se nyt ei olisi taas tänä keväänä siinä samassa pisteessä jossa se oli vuosi sitten...

Tosiaan viime postauksen jälkeen ratsastaja on käynyt kerran tunnilla, joka meni aivan mahtavasti! Vaikka poni olikin ollut edellisenä päivänä ohjasajossa jäykkä ja haluton liikkumaan, oli se ratsastuksessa varsin pirteä ja eteempäinpyrkivä. Mikään helppo se ei ratsastajalle ollut, mutta tyttö onnistui tosi hyvin suorittamaan tehtävät ja laittamaan ponin aisoihin. Tehtiin koko tunti puomiharjoituksia, joissa ponin piti olla kuulolla ja kääntyä nopeasti. Kaikenkaikkiaan meni tosi mukavasti, vaikka ponilla olikin jälleen omia mielipiteitä tehtävien suorittamisesta...

Viikolla ohjasajoin ponia kahdesti ja näillä kerroilla alkoikin sujua jo mukavammin: Poni liikkui hyvin eteen ja tukeutui sopivasti kuolaimeen. Vaihdoin ponille nyt pitkästä aikaa ajoon kuparirollerin ja ohjasajaessa se toimikin sillä varsin mukavasti, kunhan muistin heti alusta alkaen vaatia nopeaa reaktiota pidätteisiin.



Taisi olla torstai (10.1.), kun sitten pitkästä aikaa uskaltauduin laittamaan ponille kärryt perään ja mentiin kentälle ajamaan koulua. Kuolaimeksi otin taas kuparirollerin, mikä ei välttämättä ollut se kaikkein paras valinta... Hepulla oli sen verran paljon virtaa, että pidätteiden läpi saaminen oli kovan työn takana ja kontrolli aikalailla hukassa... Noin 45 minuuttia ajoin, ja loppuajasta poni alkoikin toimia suht mukavasti, eikä jokainen liike ollut enää hirveän tappelun takana.

Perjantaina kävin tallilla, tarkoituksena  ratsastaa vuokris ja juoksuttaa poni pikaisesti. Vuokriksen ratsastus jäi sitten kuitenkin välistä, koska se oli päättänyt jättää kenkänsä johonkin. Harjailin sitten ponin, tarkoituksena käydä jälleen ohjasajamassa, mutta sekin suunnitelma sitten muuttui, kun minulle tarjottiin ratsastettavaksi yhtä Pv-tammaa. Tällä samaisella tapauksella olen ratsastanut muutaman kerran aikaisemminkin, mutta tällä kertaa neiti oli aivan mahtava ratsastaa! Noin tunnin ratsastin, pitkästä aikaa ihan kunnolla tuuppaillen ja sain jopa kehuja hevosen omistajalta, että meidän meno näytti oikein kivalta :) Siltä se kyllä tosiaan tuntuikin ja mielelläni ratsastelisin tällä tammalla useamminkin. Hepun liikutus jäi tältä päivältä sitten ihan kokonaan, kun lopetettuani kyyti olikin jo saapunut.

Sunnuntaina (13.1.) Heidi oli sopivasti tallilla kameran kanssa, joten päädyttiin Hepun kanssa jälleen ajamaan koulua kentälle. Ja tyhmä kun on, niin ei voinut uskoa kerralla, että se poni vaan ei nyt halua toimia ajossa sillä rollerilla. Kaahattiin sitten puolisen tuntia ympäri kenttää kuin päättömät kanat, tuloksena kuskin sormien jäätyminen ja hirmuinen ärsytys. ainoana positiivisena asiana jäi mileen, että poni toimi ihan kohtalaisen nätisti laukassa, eikä ollut ihan koko ajan laskemassa raville vaikka en patistanut eteenpäin.



Vihiii!!!
Tämä viikko onkin sitten mennyt taas vähän löysästi ponin liikutuksen suhteen, koska koulu taas häiritsee harrastamista. Maanantaina se kuitenkin liikkui suht rankasti, kun ratsastaja oli taas tunnilla. jatkettiin edelleen puomitehtävien parissa, tällä kertaa ei tosin yhtä hyvällä menestyksellä kuin viimeksi... Tiistai ponilla oli ihan kokonaan vapaa ja keskiviikkonakin se liikkui vain liinassa, koska mun piti jälleen kerran olla liikuttamassa vuokrista. Tänään taas koululaitos on muistanut mua sen verran mukavasti, etten yksinkertaisesti jaksa lähteä tallille enää. Innolla vaan odotan sitä viikon päästä alkavaa koeviikkoa...


Terveisin opiskeluun erittäin väsynyt ponityttö.

1 kommentti:

  1. Muista sitten, et jos oikeen tiukkaa tekee, ni mä täällä innolla ootan, koska pääsen taas pikku-Hepun luo. ;) ja kuvaajakin on heti valmiina :)

    - Oona

    VastaaPoista