maanantai 16. huhtikuuta 2012

144' Video!

Eilen oli ihan mahtava fiilis kun pääsin taas ponin ohjaksiin. Ajoin kentällä koulua ja kerrankin meni tosi hyvin! Poni kulki suorana silloin kun pyydettiin, ei purrut kuolainta, ei kaahannut, kuunteli pidätteitä... Eli ihan mahtava ajokerta.  Ensin mentiin ympyröitä ja kaikkia epämääräisiä kiemuroita ja sitten harjoteltiin osia siitä ohjelmasta joka ajetaan saviksella, mentiin mm. kolmikaarista, temponlisäyksiä ja tervehdykseen tullessa suoraa linjaa. Nämä sujui ihan mahtavasti ja poni jopa asettui sisään pyydettäessa. Kun oltiin hetki tuupailtu ravissa näitä, niin käveltiin muutama kierros ja jatkettiin vähän reippaammassa tempossa ja otettiin laukkaa mukaan. Siinä poni toimi kans tosi mahtavasti, myös siihen heikompaan kierrokseen. Tänään en edes juuri huomannut eroa heikomman ja vahvemman laukan välillä, piti ihan miettiä että kumpaan kierrokseen sitä nyt ajetaankaan :) Pidemmänkään laukkapätkän jälkeen poni ei kaahannut eikä muutenkaan sikaillut, vaan jatkoi rauhallisessa temmossa ravia. Lopeteltiin sitten pikkuhiljaa laukkojen jälkeen ja lähdettiin käppäilemään maastoon. Tiellä oli muutama iso ja syvä vesilätäkkö, joissa sitten polskuteltiin. Poni meni veteen kyllä tosi hyvin ja epäröimättä, vaikka mamma ei ollut vieressä henkisenä tukena.
Tänään mietin ajon jälkeen, kuinka paljon Heppu on mulla ollessaan kehittynyt. Kolme vuotta sitten en ois osannu kuvitellakkaan, että siitä ikina tulis kunnon ajoponia, joka osais käyttäytyä noinkin hyvin. Tuntuu kyllä tosi kivalta, kun työnteolla huomaa saavuttaneensa tuloksia.

Hepun jälkeen hommiin pääsi Mummo, jonka kanssa suunnattiin kentälle niin kuin yleensäkkin. Tänään kuitenkin päätin, ettei tuuppailla koulua niin kuin yleensä, vaan "hypätään" vähän. Sitaateissa siksi, että mun hyppääminen on tällä hetkellä sitä, että laitan yhden maahan kaivetun ristikon ja maapuomin kentälle... No, tällaiselle pelokkaalle ja aralle ratsastajalle ne oli han riittäviä :) Mummo meni tosi kivasti ja kulki rauhassa vaikka hypittiin. Yleensä se kuumuu aikalailla kun pääsee hyppäämään, varsinkin nyt, kun sillä ei oo hirveesti talvella hypitty. Hyvin tamma korjas mun virheitä, eikä vetänyt hernettä nenään vaikka en päässyt hyppyyn aika mukaan tai nyin vahingossa suusta. Mullekkin jäi tosi hyvä fiilis, eikä edes pelottanut yhtään, niin kuin yleensä. Ehkä mä pikkuhiljaa uskallan alkaa hyppiä jotain vähän korkeempia kuin 30cm esteitä...
Sain kuin sainkin eilisestä tallipäivästä otettua videota, joten pääsette näkemään mun ja Hepun, sekä Mummon treenaamista :)
http://www.youtube.com/watch?v=x_EdkclN9wg

Laitoin muuten tänään saviksen ilmon postiin ja kärrytkin laitettiin tilaukseen kera rintaremminpehmusteen. Eli päästäänkin sitten kisoihin varmaan uusilla vaunuilla :)

Tänään ajelin sitten ponin kanssa tarkkuutta ja poni oli tänäänkin tosi kiva ajaa. Mun ihmetykseksi toimi myös käynnissä, käveli oikein tosi tarmokkaasti. Mentiin kolmea porttia ravaillen ja tempoa muutellen. Muutaman kerran tultiin myös laukassa ja sekin sujui ihan hyvin. Ajoin noin 45min ja sain tällä kertaa ponin ihan hikeen. Pitääkin nyt treenata vähän rankemmin taas, kun ponilla on ollut vähän turhan löysää nyt lähiaikoina.

Tänään tuli muuten Harjusta kutsu soveltuvuuskokeisiin ja olin kyllä niin innoissani vaikka nyt ensisijaisesti olenkin lukioon hakemassa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti