torstai 12. huhtikuuta 2012

142' Kevyempi viikko

Tajusin tänään, että ponia ei ole tällä viikolla liikutettu kertaakaan hikeen... Tarkemmin ajatellen se on liikkunut liinassa maanantaista keskiviikkoon ja tänäänkin sama jatkui, tosin ratsastaja selässä istuntaharjoitusten merkeissä.

Tiistaina päätin sitten hypyttää ponia, kun kenttäkin oli pohjaltaan jo ihan hyvä. Aluksi otettiin pientä ristikkoa laukassa molemmista suunnista. Tämä sujui tosi hyvin, poni ei kiellellyt eikä pudotellut. Laukka säilyi myös hankalampaan kierrokseen hyvin, eikä tarvinnut ajaa koko ajan eteen.
Käppäiltiin sitten hetki, jonka jälkeen korotin esteen noin 60cm pystyksi. Ajattelin että ihan läpällä kokeillaan pitkästä aikaa vähän isompaa ja ponihan innostui oikein kunnolla! Se hyppi tosi kivasti, mitä nyt pari kieltoa otti kun lähestyminen meni sähellykseksi, mutta silti yllättävän hyvin pomppi.
Lopeteltiin sitten siihen, kun meni niin mukavasti.

Keskiviikkona menin sitten vielä viulutunnin jälkeen ratsastamaan Mummoa ja sainkin ylätallin pitäjän eli Mummon ylläpitäjän huutelemaan neuvoja. Vähän oli taas rouvassa ruutia, raviväistöihin ehkä vähän turhankin paljon, mutta sain sen kuitenkin loppua kohti vähän rauhottumaan. Otettiin myös pari laukanvaihtoa ja nekin sujui pari kertaa ihan hyvin.
Ratsastuksen jälkeen juoksutin Hepun vielä pikaisesti riimun kanssa, ihan vaan kaikki askellajit läpi ja laukkailtiin vähän enemmän kuin normisti.

Tänään sitten pikkuratsastajan kanssa tosiaan reenailtiin istuntaa liinassa  suurin osa tunnista. Iso osa ajasta meni taas siihen, että huusin kantapäät alas ja nyrkit pystyyn, mutta lopuksi ne pysyikin siellä ilman huomauttamista jopa enemmän kuin yhden kierroksen. Mentiin lopuksi ilman jalustimia ravissa ja vähän laukassakin, edelleen liinassa.

Huomenna olis sitten tarkoitus käydä vihdoin ajelemassa ponilla, todennäköisesti kentällä taas, koska maastoreitit on vielä aika heikossa kunnossa. Ajattelin että voitas mennä vähän tarkkuutta taas.
 Tästä nyt tuli tämmönen tylsä ja kuvaton postaus, mutta yritän saada viimeistään viikonloppuna jotain kuvia taas :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti