sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

140' Kisapaniikki iski!

Tulipa tossa eilen autossa mummolaan matkatessa mieleen, että ne saviksen näyttelyt alkaa lähestyä pikkuhiljaa.    Tajusin myös, että ohjelmaa on päivitetty tälle vuodelle, enkkä ole sitä uutta opetellut. Eihän se nyt hirveästi siitä vanhasta poikkea, mutta kun sekin on jo päässyt unohtumaan... Onhan noihin toki aikaa vielä, kun ovat vasta 27.5, mutta mulla on tapana aloittaa panikointi ja järkkäily jo vähintään pari kuukautta ennemmin :D Eli nyt sitten 49 päivää aikaa, reeniä, reeniä!
Eilen en siis ponia liikuttanut ollenkaan, kun olin siellä mummilla, mutta tänään poni pääsi sitten aisojen väliin. Herra oli ihan peruskiva, liikkui ajoittain jopa vähän reippaan näköisesti ravissa, mutta kyllä sais meno olla vielä vähän tarmokkaampaa, varsinkin takapään osalta. Laukassa oli tänään kyllä aika paljon ruutia, edes helpompaan kierrokseen en pystynyt yhtä isoa ympyrää laukkaamaan, kun poni olisi kaatunut aivan varmasti. Ajattelin sitten että annetaan se laukan olla ja keskitytään ravityöskentelyyn. Ajettiinkin loppu aika paljon suoria linjoja ja yritin pitää koko ponin suorana, niin ettei pää vaeltele ties missä. Otettiin myös siirtymisiä ravi-pysähdys-ravi, vähän vaihtelevalla menestyksellä. Täytyis varmaan ajaa tuo poni joku päivä kuolaimettomien kanssa, jotta saisin sitä taas vähän herkemmäksi pidätteille. Kuolain asia nyt on muutenkin vähän auki, kun tuntuu, että poni ei tuolla raudalla pelitä: Aukoo suutaan välillä ja on muutenkin päästään levoton. Ostoslistalla olis suorakuolain joko kumisena tai metallisena. Kumista en välttämättä Hepulle ottais, koska sen joutuu todennäköisesti muutamien ajokertojen jälkeen uusimaan, kun herra on jäystänyt sen rikki. Täytyy siis käydä nyt kiertämässä kaikki porvoon kolme hevostarvikkeita myyvää liikettä ja yrittää etsiä sopivat kuolaimet.
Lisäsin Hepun puuroon tänään ihan testaus mielessä vähän kauraa, jotta näen kilahtaako se ponille päähän, vai saako se siitä yleensä yhtään enempää virtaa kuin normaalisti. Jos saa, niin lisään sitä sitten kisoja edeltävänä iltana ponille, kun herra on yleensä kisapaikalla vielä laiskempi kuin kotona ;)

Kävinhän mä tänään sitten myös Mummoilemassa, tämän rouvan kanssa oli tänään tosin vähän erimielisyyksiä mm. raviväistöjen kanssa. Yritti juosta alta ihan niin kuin viimeksikin, mutta tällä kertaa väänsin kentällä niin kauan, että ne sujui hyvin molempiin suuntiin. Asiasta 45min tapeltuamme Mummo luovutti ja lopetettiin hikipäässä tuuppaaminen sitten siihen. Poni oli kyllä loppu ajasta tosi kiva ratsastaa, kulki oikeinpäin ja polki hyvin alleen. Minäkin sain persuuksen jo aika mukavasti pysymään siellä satulassa harjoitusravissa ja jäi muutenkin ihan hyvä fiilis, kun lopulta onnistuttiin :)

Huomenna Heppulilla on vuorossa puomi- ja estetreenejä liinassa, mahdollisesti mennään alkuun jopa jonkimoisten sivareiden kanssa, jos sellaiset jaksan ponille värkätä päälle.

4 kommenttia:

 1. Siis mitä ohjelmaa sä meet Saviksella?

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Jees, kisataan sit varmaan samassa luokassa! Täytyy nyt vielä kattoa kisataanko tämä kausi helppoa vai vaikeeta, luulen että Ilke ottais vaikeen ohjelman rauhallisemmin.

   Poista
 3. Kiva juttu :) Näkee sitten Ilkeäkin ihan livenä pitkästä aikaa :)

  VastaaPoista