lauantai 3. joulukuuta 2011

82' Voisko toi poni heittäytyä vielä vähän hankalammaksi??!

En nyt muista ihan mitä kaikkea ollaan tehty, kun viime postauksesta on taas vierähtänyt senverran monta päivää, mutta sen tiedän, että poni on ollut aivan sika nämä viimepäivät!
Olisko ollut tiistai kun olin juoksuttamassa ponia kentällä. Yritin hypyttää sitä pitkästä aikaa liinassa, ihan vaan pieniä esteitä, mut jotain kumminkin ettei ihan ne hommat unohdu. Poni oli heti alkuun taas älyttömän laiska, ei olis millään viittinyt liikkua jos juoksutuspiiska ei ollut kokoajan kiinni persuuksissa. Sain ponin sit kuitenkin jopa laukkaan ja hyppäämään muutaman kerran, jonka jälkeen se alkoi vähän piristyä. Mut sitten alkoikin possuilut... aluksi se yritti itse vaihtaa suuntaa, sitten lähteä viemään ja lopuksi rallitti vaan kiitoa ympyrällä ja kaahasi esteiden ohi. Sain sen sitten kumminkin pari kertaa yli siitä esteestä ihan kunnialla ja lähdettiin sit maastoon käppäilemään.
Keskiviikkona pikkuratsastaja tuli tunnille, joka oli ihan täys fiasko. Poni ei totellut pohjetta ollenkaan, ei myöskään raippaa eikä ääniapuja. Kun sitten saatiin se raviin, yritti se koko ajan siirtyä käyntiin, pukitella tai lähteä viemään. Ensimmäisessä laukannostossa se yritti pukittaa ratsastajan oikein kunnolla alas, joten päätin että nyt saa riittää. Menivät lopputunnin sitten helppoja tehtäviä ilman satulaa enimmäkseen käynnissä, jotta ratsastajalle olis jäänyt vähän parempi mieli. Poni yritti silti vieläkin vängätä vastaan, joten kävin lopuski itse ilman satulaa sne selässä muutaman kierroksen. Se toimi ihan hyvin, mitä nyt laukan nostoissa jouduin nappaamaan raipalla pyllyyn kun meinas tarjota mullekkin vaan kiitoravia. En sitten viitsinyt ponia rääkätä paria minuuttia enempää, vain sen verran että sen oli pakko tehdä ne asiat mitä siltä oli viimeisen tunnin ajan vaadittu.
Torstaina ehdin käydä ajamassa ponia kentälle ehkä jonkun puoli tuntia ennen kuin sinne tuli rastastaja. Ensimmäiseen laukannostoon poni tuntui tosi kivalta, liikkui hyvin eteen ja reagoi pidätteisiin nopeesti. Mutta ensimmäisessä laukassa se tarjos hillitöntä kiitoravia ja pidätteiden merkitys tuntui unohtuneen sillä samalla sekunnilla. Rauhotin ponin ja otin uuden noston, meinas taas tarjota kiitoravia, joten nappasin raipalla lautaselle ja sian vastaukseksi potkun kärryn etulautaan. Laukka kumminkin nousi, mutta poni lähti täysin käsistä ja oli pakko ajaa se pienelle voltille että sain sen edes raviin. Otin vielä pari nostoa, jotka nekin oli ihan täyttä paskaa, joten työstin ponia vaan käynnissä ja ravissa loppuajan, koska tiesin että ratsastaja oli tulossa kentälle hetken päästä, enkä vois tosiaan lopettaa reeniä siihen hillittömään riekkumiseen. Kävin sitten tallissa vielä ottamassa kärryt pois ja hain liinan. Mentiin vielä noin 20 min liinassa ja siinä poni toimi ihan välttävästi.
Eilen kaverini kävi ratsastamassa ponia, itse en päässyt tallille kun oli muuta menoa. Kertoi kuitenkin, että Heppu oli kyllä pukitellut ja ollut haluton laukkaamaan, mutta ei nyt mitään pahimman laatuista ongelmaponikäytöstä ollut esittänyt.
Huomenna olis sitten tarkoitus ajaa ponia kentällä jos vaan mahdollista. Jos ei, niin sitten maastoon. Kuolaimen kuitenkin vaihdan pelhamiin ainakin pariksi ajokerraksi, koska mua ei tosiaan huvita repiä sitä ponia suusta niin kovalla kädellä kuin viimeksi jouduin tekemään ettei menty aidoista läpi. Jos se riekkuu vielä huomennakin pahasti, niin pitää varmaan hommata joku hieromaan sitä, jos toi käytös vaikka johtuis siitä että se on kipeä jostain...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti