sunnuntai 25. syyskuuta 2011

52' Nyt alko se mahan kutistusoperaatio :D

Eli tänään kävin ajamassa Hepulla maastossa pitkän reippaan lenkin. Oli tosi ihana kirpeä syksyinen ilma, ja aurinkokin pilkahteli välillä :)
Laitoin ponin pihatossa valjaisiin, kun karsinoiden siivous oli vielä kesken ja vesiboksikin taisi olla varattu.
Kun sit vihdoin sian suurimman osan puruista hinkattua irti ponin karvasta, (kyllä pihattoon oli laitettu turpeen sijasta purua) niin sain heitettyä valjaat selkään. Huomasin että ne oli ihan älyttömän paskaset ihan silatyynystä lähtien, joten päätin lenkin jälkeen putsata ne. Laitoin ponille kuolaimettomat taas päähän, kun eilen meni niillä niin mukavasti. Ja sit nokka kohti maastoa!
Heppu oli tosi tahmee kun mentiin poispäin kotoa, sain olla koko ajan ajamassa eteen. Ekojen laukkojen jälkeen se vähän piristy, mutta ei se meno vieläkään kovin eteenpäin pyrkivää ollut... Mut heti kun oli nokka kotiinpäin, niin johan vauhtia riitti. Ponille kun kerran antoi laukka-avut, niin tämähän pisteli semmosen 100m nousun reippaasti ylös laukassa ilman yhtään uutta eteen ajavaa apua :D 
Me päästiin myös vähän menemään "vesiesteitä" kun oli veiläkin niin paljon isoja lätäköitä tiellä. Laukkailtiin ja ravailtiin niistä läpi niin että rapa vaan lensi :)
Tällaisen pienen videopätkän sain sieltä napattua, ei mitään laatukamaa, mutta liikkuvaa kuvaa kuitenkin ;)

Tunnin reippaan lenkin jälkeen poni oli ihan hikinen, joten se pääsi suihkuun tallilla. Laitoin sadeloimen niskaan kun tuuli niin kovasti. Kylmäsin vielä etuset letkulla ja sit heitin ponin pihalle.
Sen jälkeen putsasin valjaat ja harjasin oikein silatyynynkin :)
Huomenna olis tarkotus ajaa ponia kentällä, ja laittaa sille kuolaimet takasin, mutta noita kuolaimettomia voisi kyllä käyttää ponilla laukkatreeneissä silloin tällöin, koska meni niillä niin mukavasti ja jarrtukin löytyi melkein paremmin kuin kuolaimen kanssa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti