maanantai 4. heinäkuuta 2011

8' Vihdoinki viileetä :)

Tänään oli onneks mukavan vilpoista, vaan 18 astetta, joten kävin sitten itse ratsastamassa vuokriksella. Se jälkee ajoin Hepun kentällä.
Poni olis heti aluks vaan halunnu jäädä syömään tien reunaan, mut sain sen joten kuten patistettua kentälle. Ensimmäiset vastaväitteet työnteosta tuli heti siinä vaiheessa kun olin kävelly pari kierrosta ja otin ohjta käteen. Poni alkoi ensin repiä päätään, ja sit painaa kädelle. Menin taas muutaman kierroksen ravia, ja sitten vielä vähän temponlisäystä ja laukat molempiin suuntiin pitkillä sivuilla. Sit pony sai käpötellä. Kun sitten taas otin ohjat käteen, niin rupes painaa kädelle taas aika paljon, joten ajoin sitä pari kierrosta ravissa reippaasti eteen, ja helpotti kummasti. Mutta toinen onkelma: Poni rupes taas kulkemaan ulos päin asettuneena, eikä suostunu suoristamaan itseään. No pyöritin sitä taas soikiolla aika kauna molempiin suuntiin, jonka jälkeen tein ravi-käynti siirtymisiä uralla ja tungin väliin voltteja. Sitte taas pienet käpsyttelyt väliin ja otin seuraavaks peruutuksia ja pysähdyksiä suoraan ravista. Ne alkoi sitten ponia kyllästyttää ja se rupes taas kaahaamaan eikä kuunnellu pidätteitä ollenkaan. Jouduin muutaman kerran ottamaan sitä kunnolla voimalla kiinni, ja laitoin sen peruuttamaan että tajuaisi että nyt ei kaahata. Hetken meni näin ok, mut sitten kun siirsin pidemmiksi pätkiksi käyntiin, niin ei poika meinannutkaan malttaa olla paikoillaan. Tapeltiin sitten yhessä kulmassa aika pitkään siitä että seisotaanko nyt paikoillaan vai ei, lopulta sitten seisottiin kumminkin... Sitten vaan loppuverkat ja kohti tallia :)
Heppu pääsikin tänään takaisin laitumelle muiden kanssa, jos se nyt sitten tajuaisi pysytellä aitojen sisäpuolella reilun viikon yksinäisen tarhakuurin jälkeen... No toivotaan parasta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti