sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

1' Koulu reeniä!

Tänään menin tallille melko aikaisin ja hain ponin tallin eteen harjattavaksi. Siinä tuli sitten tallin nurkalta trimmattua iso länppi nurmikkoa sillä aikaa kun hinkkasin kuivunutta mutaa ponin turkista. Kokeilein vielä ranskalaistalettiä hännän yläosaan, ja se onnistui ihan hyvin, joten päätin jättää sen häntään. Vein ponin sitten sisään valjastettavaksi, pesariin, koska tallin siivous oli vielä kesken, joten olisimme elleet tiellä käytävällä. Sain sitte kamat ponin päälle ja mentiin takas pihalle. Päästin konin vielä syömään ruohoa sillä aikaa kun otin kärryt ja laittelin ne kiinni. Poni seisoi hienosti paikoillaan ( niinkuin aina kun on ruohoa edessä) ja otettiin suunta kohti kenttää!
Tarkoitus oli ajaa pari kertaa läpi "driving class vaikea" ohjelma, mutta ensin tietty lämmitin ponin kunnolla. Aloitettiin ihan vaan käyntiä uralla vapain ohjin, mutta muutaman kierroksen jälkeen otin ohjat käteen ja tein vähän ympyröitä käynnissä. Menin tätä pari kierrosta ja otin hölkkää harjoituksena kokorataleikkaa joka kulmasta. Poni liikkui aika laiskasti eikä oikein suostunut kulkemaan reippaasti vaikka muistutteli raipalla, joten otin sit pari kertaa pitkälläsivulla laukkaa ja ponihan virkos oikein kunnolla!
Lämmittelyn jälkee ilmeni taas meidän ongelma: Heppu asettuu toiseen kierrokseen mielellään ulospäin, ja jos suoristat sen niin se alkaa oikoa kulmissa ja vetää keskelle kenttää. Joten otin tähän keksimäni hyvän harjoituksen, joka toimii ainakin Hepulla, eli kentän keskellä ajoin ravissa sellaista soikiota, jossa ponin ei tarvii juosta suorana kuin pari metriä ja sit sen soikion päädyissä asetan sitä taas sisälle.
Tän jälkeen otin vähän käyntiä, ja sen jälkeen ravi-käynti, ravi-pysähdys siirtymisiä ja peruutuksia. Ja sitten pääsin vihdoin ajamaan ohjelmaa! Poni meni ihan superhyvin :) Menin sit ohjelman molempiin kierroksiin kerran ja annoin sen kävellä, jonka jälkeen vielä muutamat laukat ja loppuverkat.
Että tämmönen päivä tänään. Tuli vähän tylsä sepustus, eikä ole oikein mitään tuoreita kuviakaan, mutta laitetaan nyt tämän keväinen kuva Hepusta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti